09919475341 info@drjafari.net
دکتر رزیتا جعفری / سینوزیت / بهترین جراح آندوسکوپی سینوس
مدت زمان مطالعه ۹ دقیقه
ماوراطب دکتر رزیتا جعفری

بهترین جراح آندوسکوپی سینوس

اکثر افراد، روش آندوسکوپی را به عنوان یک روش تشخیصی یاد می کنند. اشتباه هم نیست اما شاید جالب باشد که بدانید، از آندوسکویی به عنوان یکی از بهترین روش های جراحی برای درمان سینوزیت مزمن در دنیای امروز نیز استفاده می شود. اما نکته ای که حائز اهمیت است، این است که شما برای انتخاب بهترین جراح آندوسکوپی سینوس بتوانید تصمیم درستی بگیرید. یعنی بتوانید پزشکی متخصص در این زمینه را انتخاب نمایید که بع قدر کافی تجربه و مهارت لازم را داشته باشد. برای تصمیم گیری در این مورد، پیشنهاد می کنیم این نوشتار را تا انتها دنبال نمایید.

بیش تر بخوانید : رینوسینوزیت مزمن

جراحی آندوسکوپی سینوس چگونه انجام می شود؟

پیش از هر چیز بهتر است با فرآیند جراحی آندوسکوپی سینوس آشنا شوید و بدانید که چگونه می تواند موجب بهبودی فرد شود. آندوسکوپ در واقع لوله ای باریک است که در یک طرف آن، دوربینی کوچک و مخصوص برای این کار تعبیه شده است. با وارد نمودن این ابزار به اندام های داخلی بدن، پزشک این امکان را پیدا می کند که بتواند به خوبی وضعیت بیمار را بررسی کند و شرایط او را بسنجد. سینوزیت در اثر گرفتگی مجراهای سینوسی روی می دهد. این مجراها می توانند در اثر بافت مخاطی و یا استخوان های نازک دچار گرفتگی شوند و در نهایت اتفاقی که می افتد این است که سینوس قادر به تخلیه به موق و منظم ترشحات نخواهد بود. در نتیجه تورم و التهاب در آن رخ می دهد و به اصطلاح سینوزیت عود می کند.

بنابراین پزشک سعی می کند با استفاده از آندوسکوپ مجراهای گرفته را باز نماید تا با تخلیه ترشحات، بتواند تورم سینوس را برطرف سازد. همچنین بافت های آسیب دیده در بینی و سینوس ها را می تواند برداشته و بهبود ببخشد. در این روش هیچگونه برشی بر روی صورت بیمار ایجاد نمی شود و آندوسکوپ از حفره های بینی وارد می شود.

اینکه بیمار تحت بیهوشی یا بی حسی قرار گیرد، وابسته به تصمیم پزشک است. او باید شرایط سلامتی بیمار و سوابق بیماری او را بررسی نماید و سپس تشخیص دهد که آیا لازم است فرد تحت بیهوشی یا بی حسی قرار گیرد یا خیر. چنانچه از بیهوشی برای عمل آندوسکوپی استفاده شود، پیش از آن معمولا از بی حسی موضعی در نواحی بینی و سینوس استفاده می شود و در نهایت بیمار با مصرف داروی بیهوشی، به خوابی عمیق می رود و در طول جراحی، هیچ اتفاقی را احساس نمی کند.

با توجه به اینکه این روش، بدون ایجاد برش در داخل یا خارج بینی انجام می شود، می توان گفت خونریزی، تورم، کبودی و هر عارضه موقتی که پس از عمل ممکن است روی دهد، با شدت کمتری بروز می کند.


در ویدئوی مقابل می توانید یک نمونه جراحی آندوسکوپی واقعی و پیشرفته که توسط دکتر رزیتا جعفری انجام می شود را مشاهده نمایید.

لوگو دکتر رزیتا جعفری
دکتر رزیتا جعفری

کاربردهای جراحی آندوسکوپی سینوس

آندوسکوپی سینوس، کاربردهای دیگری به جز درمان سینوزیت مزمن دارد که عبارتند از :

  1. ترمیم اختلال نشت مایع مغزی نخاعی
  2. درمان ضعف بویایی
  3. کاهش ترشحات سینوس و هر اختلال مرتبط با سینوس ها
  4. درمان سرطان سینوس (تومورهای خوش خیم و بدخیم)
  5. جراحی و درمان تومورهای قاعده جمجمه
  6. درمان پولیپ بینی

جراحی آندوسکوپی سینوس چه مزایایی دارد؟

از جمله مزیت هایی که می توان برای عمل آندوسکوپی سینوس در نظر گرفت، عبارتند از :

  • به صورت سرپایی انجام می شود.
  • کم تهاجمی است.
  • برشی در داخل یا خارج بینی ایجاد نمی گردد.
  • دوره نقاهت بسیار کوتاهی دارد و پس از مدتی فرد، می تواند فعالیت های روزانه خود را از سر بگیرد.
  • بهبودی سریع اتفاق می افتد.
  • خونریزی کم است.
  • در صورت بروز درد پس از جراحی، با شدت بسیار کمی احساس می شود.
  • میزان تورم و کبودی نسبت به سایر روش های جراحی، کمتر است.

بهترین زمان برای جراحی آندوسکوپی سینوس

 در حقیقت زمانی جراحی آندوسکوپی برای سینوس تجویز می شود که روش های درمانی دیگر، بسته به نوع مشکل فرد، برای او پاسخگو نباشد و یا برای مدت کوتاهی، فرد را تسکین دهد و پس از مدتی، او را مجدد به حالت اولیه بازگرداند. در همین راستا برای اطمینان از اینکه جراحی بهترین روش درمان است یا خیر، از روش های تشخیصی نیز استفاده می شود.

عکسبرداری های مختلف، MRI، سی تی اسکن و روش های مشابه از جمله راه هایی است که برای تشخیص سینوزیت از سوی پزشک، توصیه می شود تا بتواند به طور دقیق، از وضعیت بیمار و روند پیشرفت عارضه او آگاه شود.

از طرفی آندوسکوپی سینوس، خود روشی تشخیصی نیز محسوب می شود که برای افرادی مانند مبتلایان به بیماری قلبی و نیز بانوان باردار، بسیار مناسب است و هیچگونه پرتوی خطرناکی ندارد.

نکاتی که پیش از جراحی آندوسکوپی سینوس اهمیت دارد

  • در میان گذاشتن سوابق درمانی و پزشکی خود به صورت کامل با پزشک معالج با مدارک مستند
  • در صورت تجویز آزمایش از سوی پزشک، حتما آن ها را در زمان مناسب انجام دهید و نتیجه را نیز به پزشک اعلام نمایید.
  • پیش از عمل آندوسکوپی، حدودا به مدت ۲ هفته لازم است از مصرف هرگونه دخانیات و مصرف الکل بپرهیزید. زیرا این موارد می توانند از سرعت بهبودی بیمار بکاهند.
  • همچنین باید مصرف داروهایی مانند آسپرین که احتمال خونریزی را در طول عمل افزایش می دهند، حداقل ۲ هفته پیش از موعد دقیق جراحی، قطع کنید.
عمل آندوسکوپی سینوس
  • اگر در طی یک سال گذشته، عمل جراحی خاصی انجام داده اید، حتما با پزشک خود در میان بگذارید.
  • ممکن است از سوی پزشک، داروهای ضدالتهابی تجویز شود که پیش از عمل نیاز به مصرف داشته باشند. در مصرف آن ها کوتاهی نکنید.
  • در روز عمل باید ناشتا باشید.

نکات مهم پس از جراحی آندوسکوپی سینوس

  • به طور میانگین یک عمل آندوسکوپی، حدودا ۲ ساعت به طول می انجامد. در صورت استفاده از بیهوشی و بی حسی، اثر آن پس از چند ساعت رفع می شود.
  • به هنگام استراحت و خوابیدن، سعی کنید به نحوی قرار گیرید که سرتان بالاتر از بدنتان باشد.
  • از فین کردن و هر کاری که باعث فشار آمدن به بینی می شود، بپرهیزید. زیرا می تواند منجر به خونریزی شود.
  • در صورت قرار دادن تامپون در بینی شما، می بایست پس از تقریبا دو روز نزد پزشک مراجعه نمایید تا آن را برایتان خارج کند.
  • بازگشت بیمار به حالت طبیعی اش و تنفس راحت برای او، ممکن است حدود ۲ ماه طول بکشد.
  • معمولا احتمال گرفتگی بینی به علت ایجاد لخته های خون در بینی و خشک شدن آن ها وجود دارد. از همین رو پس از جراحی توصیه می شود که بیمارات از اسپری کلرو سدیم استفاده کنند تا بتوانند درون بینی خود را مرطوب نگه دارند و تنفسشان راحت تر باشد.
  • مصرف داروهای ضدالتهابی و غیراستروئیدی مانند آسپرین که احتمال خونریزی پس از عمل را افزایش می دهد، به مدت ۲ هفته قطع کنید.
  • برای معاینه بینی معمولا بهتر است یک هفته پس از عمل، نزد پزشک مراجعه کنید تا درون و بیرون آن را برای شما بررسی نماید.

نحوه ی جراحی همزمان زیبایی بینی و سینوس

برای اینکه بتوانید به طور همزمان جراحی زیبایی بینی و آندوسکوپی سینوس را انجام دهید، باید با یک متخصص گوش و حلق و بینی خوب مشورت نمایید. قطع برخی از اروها برای انجام عمل بینی ضروری است تا بتواند تحت بیهوشی قرار بگیرد. چرا که ادامه ر.ند مصرف داروها می تواند جراحی را مختل نماید. برای انجام همزمان جراحی سینوس و بینی لازم است که بیمار تحت بیهوشی عمومی قرار بگیرد. انجام این جراحی قطعا طولانی تر از جراحی زیبایی بینی و یا جراحی سینوس به صورت جداگانه است و این موضوع بر روی هزینه ی این جراحی نیز تاثیر خواهد گذاشت.

در این جراحی معمولا در ابتدا جراحی سینوس انجام می شود تا مشکلات سینوس درمان شود. جراحی سینوس دو روش دارد که هر دو روش غیر تهاجمی بوده و با کمک ّآندوسکوپی انجام می شوند. با کمک آندوسکوپ و از طریق سوراخ های بینی می توان حفره های سینوس را بررسی نمود. در این شرایط عواملی که باعث انساد سینوس ها شده اند با ابزارآلات پزشکی برداشته می شوند.

بعد از این جراحی پزشک سعمل بینی را انجام خواهد داد. روند جراحی بینی نیز بسته به آناتومی بینی فرد و نوع بینی آن که بینی گوشتی باشد یا بینی استخوانی متفاوت خواهد بود،پزشک می تواند نوع جراحی بینی باز یا جراحی بینی بسته را اجرا کند. در این جراحی انحراف بینی نیز درمان خواهد شد در انتخاب بهترین جراح بینی دقت کافی داشته باشید.

ویژگی های بهترین دکتر درمان سینوزیت با آندوسکوپی

راه های مختلفی وجود دارد تا شما بتوانید بهترین جراح آندوسکوپ را بیابید. در این راستا می توانید از جستجو در اینترنت، پرسش و مشورت با دیگران و … نیز استفاده کنید.

پس از تحقیق درباره پزشک مربوطه، به نتایجی دست خواهید یافت که می تواند موارد زیر را شامل شود.

  • برخورداری از سوابق پزشکی معتبر و درخشان
  • داشتن تجربه کافی و موفق برای انجام جراحی های مشابه
  • مشمول رضایت بیماران از نتیجه های درمانی شان
  • دقت و توجه به جزئیات
  • توانایی تصمیم گیری در شرایط مختلف و بحرانی
  • نمونه کارهای موفق
  • برخورداری از دانش روز و جدیدترین متدهای جراحی و درمان
دکتر رزیتا غفاری متخصص گوش و حلق و بینی در فرمانیه

نکته ای که اغلب مواقع در مرکز توجه قرار دارد، هزینه است. لازم است بگوییم که کم یاد زیاد بودن هزینه جراحی، نمی تواند نشان از کیفیت آن باشد. بنابراین اینکه فکر کنید هرچه هزینه بیشتری پرداخت کنید، سریع تر بهبود می یابید و یا اینکه پزشکی را انتخاب نمایید که هزینه کمتری برای جراحی دریافت می کند، نمی تواند معیار مناسبی برایتان باشد.

عواقب تصمیم گیری اشتباه برای انتخاب جراح آندوسکوپ سینوس

اگر در رابطه با پزشک مورد نظر خود به اندازه کافی تحقیق نکنید و بدون اطلاع از از تجربه و سوابق او اقدام به عمل جراحی آندوسکوپی نمایید، احتمال بروز خطا در روند عمل و نتیجه آن افزایش می یابد.

به طور کلی احتمال اینکه نتیجه جراحی آندوسکوپی سینوس کمی با خطا مواجه شود و نیاز به عمل دوم نیز باشد، وجود دارد. حال فرض کنید پزشکی که شما انتخاب می کنید در این زمینه تجربه و مهارت کافی نداشته باشد. بنابراین احتمال نیاز شدن به جراحی دوم بیش از پیش افزایش می یابد. همچنین ممکن است عوارض ناشی از عمل در این شرایط بیشتر از حالت عادی باشد و شما را آزار دهد.

احتمال بروز اختلالات تنفسی را نیز از یاد نبرید. به هر حال جراحی آندوسکوپی، عملی است که اندام های تنفسی افراد را درگیر می کند.

دکتر رزیتا جعفری

دکتر رزیتا جعفری

متخصص گوش ، حلق و بینی , متولد تهران , تمام دوران تحصیلی ام تا دیپلم درتهران سپری شده است. سپس دوره پزشکی عمومی خود را در کاشان با رتبه دو ازمون پرانترنی به پایان رساندم (سال1382) سپس در رشته جراحی گوش وحلق وبینی وسروگردن دانشگاه یزد مشغول به تحصیل شده و پس از پایان تخصص(1388) دوره طرح خود را در شهر زاهدان وشهرستان مرند وسپس دربیمارستان مسیح دانشوری دانشگاه شهید بهشتی به پایان رساندم. دوره فلوشیپی رینولوژی خودرا در دانشگاه شهید بهشتی طی کرده وپس از پایان ان به جهت انجام متمرکز تر اعمال جراحی قاعده جمجمه دربیمارستان امام حسین دراین بیمارستان مشغول بکار شدم.
برچسب ها:
مقالات مرتبط
تاثیر سینوزیت بر آسم

تاثیر سینوزیت بر آسم

بسیاری از افراد ممکن است همراه با سینوزیت، دچار آسم شوند و یا به اصطلاح دچار عفونت های سینوسی شوند. کسانی که به آسم متوسط یا شدید مبتلا هستند، دچار سینوزیت مزمن...

در خصوص موکوسل بیش تر بدانید !

در خصوص موکوسل بیش تر بدانید !

موکوسل کیست پر از مایع و بدون درد در سطح داخلی دهان است. این تاول های بی ضرر که به عنوان کیست مخاطی نیز شناخته می شوند، اغلب در قسمت داخلی لب پایین ظاهر می شوند. همچنین...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۱۴ دیدگاه ها
  1. آیسان

    ممنون از اطلاعات خوبتون

    پاسخ
    • drjafari

      ممنون از حسن توجهتون

      پاسخ
  2. سمیرا

    من یه باد کوچیک میخوره به پیشونیم سردرد میگیرم. میتونه سینوزیت باشه؟

    پاسخ
  3. زهرا

    تو کرونا هم جراحی انجام میشه؟

    پاسخ
    • drjafari

      بله عزیزم

      پاسخ
  4. تارا

    دوره نقاهت جراحی آندوسکوپی سینوس چقدره؟

    پاسخ
    • drjafari

      معمولا بیمار بلافاصله بهبودی رو احساس می‌کنه و بعد جراحی به راحتی میتونه کارهای روزمره رو از سر بگیره.

      پاسخ
  5. زهرا

    به نطر شما بهترین راه برای جلوگیری از عود سینوزیت چیه؟

    پاسخ
    • drjafari

      اساسا باید دید سینوزیت در چه مرحله ای است تا درمان مناسب و سپس درمان قطعی صورت بگیره.

      پاسخ
  6. Samira

    عالی بود مقاله تون

    پاسخ
  7. سولماز

    خانم دکتر واقعا بهترین هستین سینوزیتم خوبه خوب شدههههه خدا خیرتون بده

    پاسخ
  8. محسن

    سلام دکتر باتوجه به مطالب ارزشمند شما من حدود ۱۰سال هست سینوزیت مزمن دارم و عوارض ان ۱_درد شدید ناحیه پیشانی ۲_ضعف وخستگی و. بی حالی شدید که مجبور به مصرف تریاک شدم ۳_ضعف بویایی وشروع سردرد صبح گاهی .اگر امکان داره اورژانسی عمل بشم از شیراز پیام میدم

    پاسخ
    • drjafari

      سلام
      لطفا شماره تماستون رو براموم بفرستین

      پاسخ
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *