آترزی کوان
آترزی کوان یک ناهنجاری مادرزادی بسیار نادر می باشد که در حفره بینی و کوان خلفی تشکیل می شود. در ۶۷ درصد موارد این عارضه یکطرفه بوده و در ۷۱ درصد موارد در حفره بینی سمت راست تشکیل می شود. درمان به صورت جراحی تنها گزینه درمانی می باشد.
گزارشی از شیوه جراحی اندوسکوپی آترزی کوان وجود دارد که از تکنیک فلپ یک طرفه استفاده می کند.
آترزی کوان از هر ۵۰۰۰ تا ۸۰۰۰ نفر در یک نفر دیده می شود. ۵۰ درصد از مبتلایان به آترزی کوان یکطفره و ۷۵ درصد از مبتلایان به آترزی کوان دو طرفه به دیگر بیماری های مادرزادی و اختلالات مبتلا هستند. اکثر سندرم های شایع همراه با عارضه آترزی کوان شامل سندرم چارگ، سندرم کوزان و کرانیوسینوستوز می باشند.
آترزی ترکیبی یعنی آترزی کوان که همراه با دیگر اختلالات مادرزادی باشد، شایع تر می باشد. بیماری آترزی کوان یکطرفه در اواخر سال های عمر خود را نشان می دهد و همراه با ترشحات از بینی و انسداد بینی می باشد. نوزادان نیاز به تنفس از راه بینی دارند بنابراین در صورتی که نوزادی به عارضه آترزی کوان دوطرفه مبتلا شود با حملات آپنه خواب و دیگر مشکلات هنگام خواب مواجه می شود.
گزارشی از شیوه جراحی اندوسکوپی آترزی کوان وجود دارد که از تکنیک فلپ یک طرفه استفاده می کند. دکتر رزیتا جعفری متخصص گوش و حلق و بینی در تهران از روش های جراحی نوین و سریع برای درمان بیماری های گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن استفاده می کند. برای مشاوره و تعیین وقت قبلی با شماره های ۲۶۱۱۸۱۰۷ تماس بگیرید . برای ارتباط با پزشک به اینستاگرام مراجعه کنید.
علائم بیماری آترزی کوان
علائمی مانند انسداد بینی ، ترشحات بینی، تنفس از دهان، خروپف و … برای آترزی کوان دیده می شود. با اندوسکوپی بینی علائمی مانند باریک شدن حفره بینی، ضخیم شدن تیغه جلویی بینی و … مشاهده می شود. با سی تی اسکن می توان بینی و سینوس های پارانیزال را مشاهده نموده و میزان ضخامت آترزی، بافت ناحیه و آترزی استخوانی تشخیص داده شود. همچنین وضعیت سینوس های پارانیزال بررسی می گردند.
برای درمان بیماری آترزی کوان، جراحی اندوسکوپی کوانوپلاستی برای بیماران صورت می گیرد. آترزی غشایی با دستگاه مخصوصی پاکسازی می شود. آترزی استخوانی با دقت تراشیده می شود. معمولاً چند روز بعد از جراحی بیمار دوباره معاینه می شود تا ساختار بینی مشاهده شود. عود دوباره بیماری بسیار نادر می باشد.
تکنیک این نوع جراحی اندوسکوپی نیاز به تجربه بالا و مشاهده دقیق ناحیه دارد، زیرا جراحی حساسی می باشد. ناحیه حفره بینی و سینوس ها به دقت مشاهده می شوند و طی یک جراحی پیچیده، حفره بینی اصلاح می شود. جلسات معاینه بعد از جراحی حتماً باید صورت گیرد.
مطالب مرتبط با این مقاله:
۰ دیدگاه