کلستاتوم
کلستاتوم ، کیست پوستی غیر سرطانی است که در فضای گوش میانی رشد می کند. این کیست ها اغلب به دنبال عفونت های گوش میانی ایجاد می شوند و در صورت عدم درمان، می توانند منجر به بروز مشکلات شنوایی و یا اختلال عملکرد عضلات صورت شوند.
علاوه بر عفونت های مکرر گوش، عملکرد ضعیف شیپور استاش، در بروز کلستاتوم موثر می باشد. شیپور استاش، لوله باریکی است که گوش میانی را به پشت بینی متصل می کند. این لوله، فشار هوا را در هر دو طرف پرده گوش در حالت متعادل نگه می دارد.
علائم کلستاتوم
علائم کلستاتوم در ابتدا به صورت خفیف است. در صورت بزرگ شدن کیست، علائم بعدی ظاهر خواهد شد. برخی از علائم کیست گوش عبارتند از:
– وزوز گوش
– عفونت گوش
– گوش درد
– احساس سنگینی یک گوش
– مشکل شنوایی
– درد در گوش و یا قسمت پشت گوش
– ضعف عضلات یک طرف صورت
کلستاتوم یا کیست گوش، مشکلی جدی اما قابل درمان است. در صورت عدم درمان، این کیست می تواند به استخوان های اطراف گوش، پرده گوش و استخوان های مغز آسیب وارد کند.
تشخیص کلستاتوم
جهت تشخیص این کیست، پزشک متخصص گوش و حلق و بینی با استفاده از اتوسکوپ به بررسی داخل گوش می پردازد، تا وجود توده در گوش مشخص شود. در صورت داشتن علائمی مانند سرگیجه و یا ضعف عضلات صورت، MRI نیز انجام می شود، تا پزشک به مشاهده و بررسی داخل گوش و جمجمه بپردازد.
درمان کلستاتوم
جراحی، یکی از راه های درمان کلستاتوم است. این کیست به طور طبیعی از بین نمی رود، بلکه می تواند رشد کند، بزرگ شود و عوارض بدتری را برای فرد به وجود بیاورد. در صورت تشخیص کلستاتوم، آنتی بیوتیک، قطره های گوش، و یا پاک سازی گوش انجام می شود تا از میزان التهاب، تورم و ترشح گوش کاسته، و بررسی کیست راحت تر انجام شود. جراحی به صورت سرپایی انجام می شود. بعد از برداشته شدن کیست، اقداماتی جهت پیشگیری از آسیب های بیشتر و یا اطمینان از برداشته شدن کامل کیست صورت می گیرد.
برخی از خدمات دکتر رزیتا جعفری
با تشکر مدیریت سایت دکتر رزیتا جعفری متخصص گوش و حلق و بینی در تهران
برای یافتن متخصص گوش و حلق و بینی خوب در تهران روی ادامه مطلب کلیک کنید.
۰ دیدگاه