لابیرنتیت
تورم یا عفونت گوش داخلی می تواند باعث اختلال عدم تعادل به نام لابیرنتیت شود. گاهی اوقات این اختلال به دلیل عفونت مجاری تنفسی مانند آنفولانزا هم به وجود می آید. عفونت های گوش داخلی که به این عارضه ختم می شوند معمولاً ناشی از یک ویروس بوده اند. گاهی اوقات باکتری هم باعث ایجاد این عفونت می شود. علائم عفونت گوش داخلی ناشی از باکتری و ویروس مشابه یکدیگر می باشند و برای درمان ابتدا باید علت ایجاد آن تشخیص داده شود.
علت لابیرنتیت
گوش میانی شامل سیستمی از لوله های حلقوی و کیسه هایی به نام لابیرنت می باشد. این کیسه ها حاوی مایع و سلول های مویی هستند و وظیفه ی شنوایی و قدرت تعادل را دارند. عفونت می تواند باعث تخریب سیستم جریانی از لابیرنت به مغز شود.
علائم لابیرنتیت
لابیرنتیت تنها بر قدرت شنوایی فرد تاثیر نمی گذارد بلکه باعث سرگیجه هم می شود. فرد به طور ناگهانی احساس می کند که داخل سرش در حال چرخش است. از دیگر علائم لابیرنتیت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– تاری دید
– عدم تعادل و احساس افتادن
– احساس سبکی و شناوری سر
– حالت تهوع و استفراغ
– زنگ زدن در گوش و کاهش شنوایی
انواع لابیرنتیت
لابیرنتیت ویروسی
این نوع از عفونت از نوع باکتریایی آن شایع تر است. در صورتی که فرد به لابیرنتیت ویروسی مبتلا شده باشد معمولاً تنها یک گوش درگیر می شود. این عارضه به خودی خود بهبود می یابد ولی امکان عود کردن دوباره آن بدون اخطار قبلی وجود دارد.
لابیرنتیت باکتریایی
این نوع عفونت به دو طریق اتفاق می افتد:
– باکتری موجود از گوش میانی سمی تولید می کند که به گوش داخلی سرایت می کند و باعث تورم می شود.
– عفونت در استخوان های بافت اطراف گوش داخلی وجود دارد. این عفونت سمی تولید می کند که باعث بروز علائم می شود.
عفونت مزمن گوش میانی باعث این عارضه می شود. یک نوع حاد و غیر متداول لابیرنتیت زمانی رخ می دهد که میکروب ها از بیرون گوش به لابیرنت حمله می کنند. مننژیت باکتریایی هم می تواند این وضعیت را به وجود آورد.
تشخیص لابیرنتیت
آزمایش خاصی برای تشخیص لابیرنتیت وجود ندارد. ولی برخی آزمایشات برای بررسی بیماری ها و وضعیت های زیر برای بیمار انجام می گیرد:
– بیماری های مغزی یا قلبی
– آسیب به سر
– عوارض جانبی برخی داروها یا الکل و دخانیات و سیگار
– سکته کردن
درمان لابیرنتیت
در صورتی که لابیرنتیت باکتریایی رد شود احتمالاً داروهای آنتی ویروس و داروهایی برای کنترل تورم مانند استروئید ها و کورتیزون ها برای بیمار تجویز می شود. همچنین داروهایی برای کنترل علائم بیماری مانند سرگیجه و تهوع تجویز می گردد. برخی تمرینات فیزیکی برای بازگرداندن تعادل و تسریع روند بهبود به بیمار آموزش داده می شود.
نتیجه گیری
لابیرنتیت می تواند یکی از عوارض عفونت گوش میانی می باشد که در صورتی که علائم بیماری شدید باشد برای فرد آزاردهنده می باشد. بنابراین با مراجعه به موقع به پزشک و مصرف داروهای مربوطه می توان علائم بیماری را کنترل نمود و در نهایت درمان کرد.
منبع : https://www.webmd.com/brain/what-is-labyrinthitis#2
من مادرم سرگیجهداده چند روزه یعنی دلیلش اینه؟
می تونه این باشه باید بررسی شود