جراحی آندوسکوپی سینوس و رینوپلاستی
جراحی آندوسکوپی سینوس، روش جراحی است که انسداد در سینوس ها از بین می برد. این انسداد در نهایت منجر به تورم غشای مخاطی سینوس ها و سینوزینت می شود، و گاهی فرد دچار مشکلات تنفس هم، می شود.
جراحی آندوسکوپی سینوس، به رفع مشکلات زیر کمک می کند:
• سینوزیت
• انحراف تیغه بینی
• پولیپ بینی
با رفع مشکلات تنفسی در فرد، جریان هوا به بینی بهتر صورت می گیرد. از مزایای جراحی آندوسکوپی سینوس عبارت است از:
• کاهش میزان عفونت سینوس ها
• بهبود علائم مربوط به سینوزیت
• بهبود جریان هوا به بینی
• بهبود حس بویایی بیمار
نحوه انجام جراحی اندوسکوپی سینوس
جراحی اندوسکوپی سینوس ، تحت بی هوشی عمومی انجام می شود، و پزشک با استفاده از یک اندوسکوپ، دوربینی ظریف و چراغ، به بررسی بافت سینوس می پردازد. تا مشکلات سینوزیت، پولیپ بینی و یا مشکلات تنفسی برطرف گردد. این ابزارها، تیغه بینی را صاف می کند و اندازه استخوان بینی را در صورت لزوم، کاهش نمی دهد.
در جراحی اندوسکوپی سینوس ها، شکاف و یا برشی بر روی پوست، ایجاد نمی شود، و کلیه اقدامات از راه سوراخ های بینی، انجام می شوند. در نتیجه، این روش نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارد، و فرد همان روز به خانه بر می گردد.
در طول رینوپلاستی، مشکلات عملکردی بینی و یا کج بون و انحراف بینی، بر طرف می شود. اما رینوپلاستی کمکی در بهبود علائم سینوزیت و پولیپ نمی کند. رینوپلاستی با هدف زیباسازی بینی انجام می شود.
در مواردی که سینوزیت در فرد، تشخیص داده می شود، جراحی اندوسکوپی سینوس، قبل از رینوپلاستی انجام می شود. از مزایای انجام این دو روش، به طور همزمان این است که بیمار تنها یک بار بی هوش می شود.
چه کسانی گزینه های مناسب جراحی اندوسکوپی سینوس و رینوپلاسیتی هستند؟
کلیه افرادی قصد جراحی زیبایی بینی دارند، و هم چنین مشکلات مربوط به پولیپ و یا سینوزیت را دارند، بهترین گزینه جهت انجام هردو روش به طور همزمان با هم هستند.
ترکیب دو روش جراحی اندوسکوپی سینوس و جراحی بینی، بسیار موثرتر می باشد، و نتایج مطلوب تری به دست می آید.
نتایج درمان سینوزیت در ۸۵ درصد بیماران، و درمان پولیپ بینی در ۷۷ درصد بیماران، با ترکیب جراحی اندوسکوپی سینوس و رینوپلاستی به طور همزمان با هم، موفق آمیز بود.
نتایج، از تحلیل و بررسی ۴۵ بیمار، که جراحی اندوسکوپی سینوس را انجام داده اند، بدست آمده است. در این بررسی، ۲۷ زن و ۱۸ مرد، با میانگین سنی ۲۸ سال، مورد مطالعه قرار گرفتند. ۲۸ بیمار مشکلات سینوزیتی مزمن و ۱۷ بیمار، مشکلات مربوط به پولیپ بینی را داشتند. که با انجام این دوروش به طور همزمان، بهبود یافتند.
فیلم جراحی سینوس
مطالب مرتبط با این مقاله
پاپیلوم وارونه بینی و سینوس ها
با تشکر مدیریت سایت دکتر رزیتا جعفری جراح بینی متخصص گوش و حلق و بینی .
۰ دیدگاه