بسیاری از افراد ممکن است همراه با سینوزیت، دچار آسم شوند و یا به اصطلاح دچار عفونت های سینوسی شوند. کسانی که به آسم متوسط یا شدید مبتلا هستند، دچار سینوزیت مزمن هستند.آسم مشکلات زیادی را به همراه دارد که در کنار آن سینوزیت می تواند وضعیت را بدتر کند. این بیماری می تواند سبب ایجاد حس بد در بیماران شود و اگر درمان به موقع صورت نگیرد، می تواند تا سال ها موجب ناراحتی افراد شود. به همین دلیل است که نه تنها آسم احتمال عفونت های سینوسی را افزایش می دهد، بلکه می تواند کنترل و درمان آسم را دشوارتر نماید.
آسم و سینوزیت چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟
مطالعات نشان می دهد که ارتباط بین عفونت های سینوسی و آسم وجود دارد. در مقایسه با افرادی که فقط به آسم مبتلا هستند و افرادی که سینوزیت و آسم دارند، علائم متفاوتی دارند.
- علائم آسم شدید تر بروز می کند.
- ممکن است علائم آسم آزار دهنده باشد
- ممکن است در خواب اختلال ایجاد کند
سینوزیت در افراد مبتلا به آسم چه عوارضی دارد؟
افرادی که به آسم مبتلا هستند، می توانند دچار عوارض مختلفی شوند. طی تحقیقاتی نشان داده شده است که قافراد مبتلا به سینوزیت همراه با آسم در خانم ها بیش تر از آقایان است. افرادی که پسوت روشن تری در مقایسه با سایر افراد دارند، شاهد عوارض بیش تری خواهند بود.
از دیگر عواملی که ممکن است عارضه را افزایش دهد، استعمال سیگار و ریفلاکس معده است.
افرادی که به آسم شدید دچار هستند، درمان سینوزیت در آن ها سخت تر است. افرادی که به آسم شدید مبتلا هستند، کم تر از حالت نرمال شاهد علائم سینوزیت هستند.
آلرژی و سینوزیت
افرادی که دچار آلرژی هستند نباید در معرض عواملی که سبب آلرژی در آن ها می شود، قرار گیرند. فقط با دوری کردن از عوامل آلرژی زا است که می توان تا حد زیادی از عفونت های سینوسی جلوگیری نمود.
مواردی مشاهده شده است که نشان می دهد مشکلات جسمی می تواند عوارضی را سبب شود، از جمله مشکل در تنفس که همین امر سینوزیت مزمن را سبب می شود. این موارد شاید شامل باریک بودن راه های تنفسی، انحراف و یا سپتوم بینی و یا وجود توده های کوچکی در بینی باشد. برداشتن این توده ها، انجام برخی از جراحی ها مانند جراحی انحراف بینی و سایر روش های درمانی، می تواند در کاهش علائم سینوزیت مزمن کمک کننده باشد.
آیا ترشحات داخلی بینی باعث بروز آسم می شود؟
مخاط بینی که همان ترشحات داخل بینی است، ترشحاتی است که در نواحی پشت گلو و یا تخلیه ایجاد می شود.
مخاط هر یک الی دو روز یک بار توسط غدد موجود در بینی و به صورت مداوم تولید می شوند که به تمیز شدن دیواره های بینی می تواند کمک نماید.
غدد موجود در بینی و گلو به طور مداوم بین یک الی دو بار در روز مخاط تولید می کنند. که به تمیز شدن دیواره های بینی کمک می کند. همچنین این ترشحات برای گرم کردن هوای تنفسی و گیر انداختن مواد خارجی استنشاقی کمک می کند. اصلی ترین وظیفه مخاط بینی مبارزه با عفونت بینی است.
در شرایط عادی ، گلو با ترشحات غدد مخاطی بینی و گلو مرطوب می شود. این بخشی از سیستم ترشحات مخاطی و بینی است که ما را از بیماری محافظت می کند. هنگامی که میزان مخاط ترشح شده توسط بینی و سینوس افزایش یافته یا ضخیم شود ، بدن ما به طور طبیعی سعی می کند از شر آن خلاص شود که باعث ایجاد سرفه و پاکسازی از گلوهای ما می شود.
سینوزیت و آسم چگونه درمان می شوند؟
برای آن که بتوان این دو عارضه را درمان کرد، پیشگیری از عود کردن سینوزیت بسیار مهم است. به دلیل آن که این دو بیماری به هم مرتبط است، درمان سینوزیت می تواند در بهبود علائم آسم کمک کننده باشد.
دکتر سعید ظفرمند توصیه می کنند اگر به سینوزیت مزمن و آسم مبتلا هستید، حتما درمان این دو بیماری را جدی گرفته و به برخی از توصیه های زیر دقت نمایید.
۱- استفاده از اسپری بینی (استروئیدی) برای کاهش تورم های سینوسی مهم است. اسپری سبب می شود تا التهاب های سینوس ها کاهش پیدا کند.
۲- داروهای ضد التهاب و آنتی هیستامین
همیشه سعی نمایید قبل از استفاده از دارو های ضد عفونی کننده بینی، حتما با متخصص گوش و حلق و بینی مشورت نمایید.
استفاده بیش از حد از این نوع داروها، باعث ایجاد عوارض دیگری می شود.
اگر عفونت های باکتریایی شدید تری در سینوس ها ایجاد شود، به آنتی بیوتیک احتیاج دارید. متخصص گوش و حلق و بینی ممکن است در ابتدا یک دوره درمان ۱۴ روزه را مد نظر بگیرد. فقط باید این را بدانید که عفونت های باکتریایی را آنتی بیوتیک درمان می شود. ولی به درمان ویروس امکان پذیر نیست. باید در خصوص مراقبت های لازم بعد و مصرف دارو های آنتی بیوتیک دقت کرده و بعد از مدتی احساس بهتری داشته باشید.
۰ دیدگاه