09919475341 info@drjafari.net
دکتر رزیتا جعفری / متفرقه / سرماخوردگی بعد از عمل زیبایی بینی
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه
ماوراطب دکتر رزیتا جعفری

سرماخوردگی بعد از عمل زیبایی بینی

امروزه بسیاری از افراد به دلیل شکل و ظاهر بینی خود دچار کاهش اعتماد به نفس می شوند. اما جای نگرانی نیست و افراد می توانند با انجام عمل زیبایی بینی این مشکل را برطرف کنند. اما پس از این عمل یکی از دغدغه های افراد این است که سرماخوردگی پس از عمل بینی چه مشکلاتی را می تواند به بار بیاورد؟ آیا به دلیل آبریزش بینی و مشکلات سینوس ها، می تواند بر نتیجه ظاهر بینی تاثیر بگذارد؟ در این مقال همراه باشید تا در این خصوص اطلاعات کاملی را در اختیار شما قرار دهیم.

سرماخوردگی و عمل بینی

البته باید بگوییم که برخی نیز دغدغه این مساله را دارند که در صورت سرماخوردگی، اگر وقت جراحی بینی داشته باشند، می توانند انجام دهند یا باید آن را کنسل کرده و به وقت دیگری موکول کنند؟

سرماخوردگی قبل از جراحی بینی

سرماخوردگی می تواند گلو، سینوس ها و حنجره را درگیر خود کند. به همین دلیل اکر فردی دچار سرماخوردگی شده و وقت عمل بینی برای وی مشخص شده است، بهتر است آن را به وقت دیکری موکول نماید، چرا که می تواند سبب بروز مشکلاتی در حین عمل و همچنین نتیجه جراحی شود. از مشکلاتی که می توان اشاره کرد این است که بیمار ممکن است دچار عفونت ریه و دستگاه تنفسی شود و بهبودی او بیش از حد انتظار طول بکشد.

داروهایی که برای بهبودی جهت سرماخوردگی مصرف می شوند، داروهایی هستند که تا هفته قبل از عمل نباید مصرف شوند. بنابراین افرادی که به ویروس سرماخوردگی مبتلا هستند باید عمل خود را تا بهبودی کامل به تعویق بیندازند، معمولا بهتر است یک ماه بعد برای عمل جراحی بینی اقدام کنند.

سرماخوردگی پس از جراحی بینی

در صورتی که حراحی بینی انجام داده اید و پس از آن دچار سرماخوردگی شده اید، بهتر است به پزشک خود اطلاع دهید. از خوردن داروهای سرماخوردگی بدون اطلاع پزشک خودداری نمایید، چرا که ممکن است این داروها روند بهبودی عمل بینی را مختل نماید.

یعضی از داروهای سرماخوردگی حاوی ایبوپروفن هستند که مصرف این دارو پس از عمل بینی ایده آل نیست. جراح ممکن است اسپری بینی نمکی برای برطرف کردن احتقان تجویز نماید که شما باید آن را به صورت منظم استفاده نمایید. احتقان بینی نشانه هر سرماخوردگی است که بر اثر متورم شدن بافت های داخلی بینی و افزایش ترشح مخاط آن ایجاد می شود. بهتر است پس از جراحی بینی در هوای مرطوب و تمیز نفس بکشید.

در صورت سرماخوردگی پس از عمل بینی باید کارهای زیر را انجام دهید :

عدم مالش و باد کردن بینی

جراح پس از جراحی بینی توصیه های زیادی را می کند، از جمله اینکه آن را دستکاری نکرده و یا زیاد مالش ندهید. همچنین از باد کردن آن جلوگیری کنید. گس از سرماخوردگی، به دلیل آب ریزش بینی، افراد به دلیل جلوگیری از آن مجبور به فین کردن یا پاک کردن با دستمال می شوند که این می تواند مشکلات زیادی را پس از عمل بینی به همراه بیاورد. با یک دستمال تمیز و به آرامی باید از آبریزش جلوگیری کنید. جراح ممکن است آنتی هیستامین ها را با توجه به موقعیت شما تجویز نماید.

اگر بیمار بعد از جراحی بینی در طول سرما، نوک یا سوراخ های بینی را فشرده و فشار دهد، ممکن است تغییر شکل های نامطلوب ایجاد شود. به دلیل جابجایی عروق، گردش خون در بافت ها بدتر می شود و روند بهبودی کند می شود.

به آرامی عطسه و سرفه کردن

هر نوع سرماخوردگی با عطسه و سرفه همراه است. عطسه و سرفه پس از عمل بینی می تواند سبب افتادگی نوک بینی و پارگی بخیه ها شود. در صورتی که قادر به گرفتن جلوی عطسه خود نیستید، می توانید دهان خود را باز نگهدارید تا فشاری که بر اثر عطسه وارد می شود، محدود شود.

داشتن استراحت کافی

زمانی که بدن شما در حال بهبودی پس از عمل بینی است و ویروس جدیدی وارد بدن شما شده است، باید با آن مبارزه کنید تا سریع تر بهبود یابید. به همین دلیل بهتر است استراحت بیش تری داشته باشید. جهت کمک به پیشگیری از تورم بیش از حد، می توانید هنگام خوابیدن زیر سر خود دو بالشت قرار دهید.

افزایش مصرف مایعات

مصرف مایعات خود را افزایش دهید. نوشیدن مقدار زیادی چای گیاهی یا بدون کافئین، آب و آب میوه طبیعی می تواند به شل شدن مخاط در حفره سینوس شما کمک کند. اطمینان حاصل کنید، که نوشیدنی ها کافئین دار نیستند. نوشیدنی های کافئین دار آب بدن شما را کم می کنند و ممکن است سرماخوردگی شما را بدتر کند.

مصرف سوپ

جراح پلاستیک شما ممکن است رژیم غذایی نرم را برای چند روز پس از جراحی بینی شما توصیه کند. سوپ مرغ یکی از بهترین غذاهایی است که در دوران نقاهت باید مصرف کنید. سوپ نه تنها به تخلیه مخاط کمک می کند، بلکه خواص ضد التهابی نیز دارد. برای جلوگیری از تورم بیشتر بینی، میزان نمک موجود در سوپ خود را به حداقل برسانید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]
دکتر رزیتا جعفری

دکتر رزیتا جعفری

متخصص گوش ، حلق و بینی , متولد تهران , تمام دوران تحصیلی ام تا دیپلم درتهران سپری شده است. سپس دوره پزشکی عمومی خود را در کاشان با رتبه دو ازمون پرانترنی به پایان رساندم (سال1382) سپس در رشته جراحی گوش وحلق وبینی وسروگردن دانشگاه یزد مشغول به تحصیل شده و پس از پایان تخصص(1388) دوره طرح خود را در شهر زاهدان وشهرستان مرند وسپس دربیمارستان مسیح دانشوری دانشگاه شهید بهشتی به پایان رساندم. دوره فلوشیپی رینولوژی خودرا در دانشگاه شهید بهشتی طی کرده وپس از پایان ان به جهت انجام متمرکز تر اعمال جراحی قاعده جمجمه دربیمارستان امام حسین دراین بیمارستان مشغول بکار شدم.
برچسب ها:
مقالات مرتبط
سرطان حنجره

سرطان حنجره

حنجره اندامی است که سبب می شود تا فرد در آن بتواند صحبت کند صدای وی با این عضو به صدا درآید. این عضو از بدن که حدود 5 سانتی متر طول و عرض دارد، در بین گلوی بالا و راه...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *