09919475341 info@drjafari.net
دکتر رزیتا جعفری / متفرقه / بوی بد دهان در ماه رمضان
مدت زمان مطالعه ۳ دقیقه
ماوراطب دکتر رزیتا جعفری

بوی بد دهان در ماه رمضان

بوی بد دهان در ماه رمضان

با ورود به ماه مبارک رمضان ، از معضلاتی که شاید برای بسیاری از روزه داران عزیز مطرح باشد ، بوی بد دهان در ماه رمضان است که بسیاری از آن ها دلیل این موضوع و راه حل آن را نمی دانند. ممکن است که موارد مختلفی باعث ایجاد بوی بد دهان شود که در ادامه به بررسی این موضوع می پردازیم. دکتر رزیتا جعفری ، متخصص گوش و حلق و بینی ، برای آگاهی عزیزان روزه دار مواردی را ذکر می نماید تا این عزیزان بتوانند از این مشکل خود جلوگیری نمایند.

بوی بد دهان در ماه رمضان

بوی بد دهان چیست ؟

بوی بد دهان یا به عبارت پزشکی halitosis ممکن است که به دو دلیل در یک فرد ایجاد شود. دسته اول که ایجاد کننده بوی بد دهان است ، علت های موضعی هستند که مربوط به بیماری های دهان و دندان می شوند. دسته دوم دلایل سیستماتیک هستند که شامل بیماری هایی مانند دیابت، ناراحتی های کلیوی یا سیگار کشیدن می شود. روزه داران  با آگاهی و آشنایی با علت بوی بد دهان در ماه رمضان می توانند از ایجاد آن جلوگیری نمایند.

علت ایجاد بوی بد دهان

در دهان گونه هایی از باکتری ها زندگی می کنند که این باکتری برای ادامه حیات خود موادی مانند آمونیاک و سولفیدها را تولید می کنند. از مهم ترین عواملی که در زندگی باکتری ها و ایجاد بوی بد دهان تاثیر دارد ، می توان به مسواک نزدن یا شیوه اشتباه مسواک زدن، زبان آلوده، سوراخ های درون دهان، بیماری های لثه ناشی از استفاده از پلاک ارتودنسی، دندان مصنوعی و غیره اشاره نمود.

از بین بردن بوی بد دهان در ماه رمضان

حال که روزه داران با دلایل ایجاد بوی بد دهان آشنا شدند ، می توانند با راهکارهای در طول روز از ایجاد آن جلوگیری نمایند. توصیه می شود که بعد از میل کردن سحری (برای روزه داران خوردن سحری بسیار ضروری می باشد ) حتما مسواک زده و فضای موجود در بین دندان ها را نیز با نخ دندان تمیز نمایند. تمیز نمودن زبان با مسواک نیز می تواند یک راه حل بسیار مناسب برای بوی بد دهان در ماه رمضان باشد. یکی دریگر از راه های جلوگیری از بوی بد دهان ، استفاده از دهان شویه های آنتی باکتریال می باشد.

علاوه بر راه حل های فوق ، رعایت مواردی در تغذیه نیز می تواند از بوی بد دهان در ماه رمضان جلوگیری نماید که می توان به مصرف ۲ تا ۳ لیوان آب در وعده سحری اشاره نمود. علاوه بر دهان ، معده ناسالم نیز می تواند در بوی بد دهان تاثیر داشته باشد.

یکی دیگر از مواردی که روزه داران باید به آن توجه داشته باشند این است که بعضی از افراد روزه دار در طول روز از مسواک زدن خودداری می نمایند ، اما باید بدانند که مسواک زدن هیچ مغایرتی با روزه داری نداشته و دین اسلام همانقدر که به روزه داری سفارش کرده به تمیزی و نظافت نیز اهیمت داده و مسلمانان را به آن سفارش نموده است.

با تشکر مدیریت سایت دکتر رزیتا جعفری ، جراح بینی متخصص گوش و حلق و بینی .

دکتر رزیتا جعفری

دکتر رزیتا جعفری

متخصص گوش ، حلق و بینی , متولد تهران , تمام دوران تحصیلی ام تا دیپلم درتهران سپری شده است. سپس دوره پزشکی عمومی خود را در کاشان با رتبه دو ازمون پرانترنی به پایان رساندم (سال1382) سپس در رشته جراحی گوش وحلق وبینی وسروگردن دانشگاه یزد مشغول به تحصیل شده و پس از پایان تخصص(1388) دوره طرح خود را در شهر زاهدان وشهرستان مرند وسپس دربیمارستان مسیح دانشوری دانشگاه شهید بهشتی به پایان رساندم. دوره فلوشیپی رینولوژی خودرا در دانشگاه شهید بهشتی طی کرده وپس از پایان ان به جهت انجام متمرکز تر اعمال جراحی قاعده جمجمه دربیمارستان امام حسین دراین بیمارستان مشغول بکار شدم.
برچسب ها:
مقالات مرتبط

پولیپ بینی

پولیپ بینی توده های اضافی داخل بینی است که در اثر رشد زیاد لایه پوشاننده داخلی ( مخاط بینی) می باشد. پولیپ بینی باعث مسدود شدن مجاری بینی می شود که فرد را دچار مشکلات...

مراقبت های بعد از عمل جراحی پولیپ بینی

مراقبت های بعد از عمل جراحی پولیپ بینی

بسیاری از افراد، تجربه پولیپ بینی را داشته اند که به وسیله جراحی پولیپ بینی آن را درمان کرده اند. اما چیزی که در بهبود سریع تر و نتیجه بهتر پس از جراحی وجود دارد،...

سرطان حنجره

سرطان حنجره

حنجره اندامی است که سبب می شود تا فرد در آن بتواند صحبت کند صدای وی با این عضو به صدا درآید. این عضو از بدن که حدود 5 سانتی متر طول و عرض دارد، در بین گلوی بالا و راه...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *