09919475341 info@drjafari.net
دکتر رزیتا جعفری / بینی / درمان پولیپ بینی
مدت زمان مطالعه ۸ دقیقه
ماوراطب دکتر رزیتا جعفری

درمان پولیپ بینی

بهترین درمان پولیپ بینی

با بررسی علائم بیمار و معاینه بینی توسط پزشک، پولیپ بینی تشخیص داده می شود. پولیپ بینی توسط یک وسیله نوری ساده می تواند نمایان شود. از دیگر آزمایشات تشخیصی می توان به آندوسکوپی بینی ، مطالعات تصویری و تست آلرژی اشاره کرد. ولی بهترین درمان پولیپ بینی چیست؟ جراحی پولیپ بینی به چه صورت است؟

دارو درمانی در درمان پولیپ

در ابتدا فرد مورد معاینه پزشک متخصص گوش و حلق و بینی در تهران قرار می گیرد. در صورتی که بیماری خفیف باشد با استفاده از تجویز دارو و اسپری های مخصوص عوامل زمینه ساز پولیپ بینی شامل حساسیت درمان می شود.

در این روش درمانی، سایز پولیپ ها بسیار کوچک شده و گاهی اوقات از بین می روند. در زیر به برخی از دارو ها اشاره می کنیم:

اسپری بینی کورتیکواستروئید که برای کاهش تورم می باشد و اثر ضد التهابی دارد. این روش به کوچک شدن پولیپ ها و از بین بردن بسیاری از آنها منجر می شود.

اسپری بینی کورتیکواستروئید که برای کاهش تورم می باشد و اثر ضد التهابی دارد. این روش به کوچک شدن پولیپ ها و از بین بردن بسیاری از آنها منجر می شود.

کورتیکواستروئید تزریقی و دارویی؛ در صورتی که اسپری کورتیکواستروئید موثر واقع نشود، از نوع دارویی آن استفاده می شود. ولی به دلیل عوارض جانبی داروی خوراکی، استفاده از آن در مدت زمان محدودی مجاز است. در موارد بسیار شدید بیماری، می توان از این دارو به صورت تزریقی استفاده کرد.

دیگر داروها به منظور درمان بیماری هایی است که به ایجاد پولیپ منجر می شوند. برای مثال از آنتی بیوتیک به منظور درمان عفونت های مزمن استفاده می شود. همچنین برای درمان آلرژی برای بیمار آنتی هیستامین تجویز می گردد.

این داروها تورم بینی را کاهش داده و به کاهش سایز آنها منجر می شود. قطره های بینی نتیجه سریع تری را نسبت به اسپری های بینی نشان می دهند ولی استفاده از این قطره ها تنها برای چند روز تجویز می شود و مصرف بیش از حد آن می تواند عوارض جانبی مختلفی را برای فرد به وجود آورد.

جراحی آندوسکوپی سینوس برای پولیپ بینی

در صورت عدم بهبودی بیمار با استفاده از دارو باید پولیپ داخل بینی و سینوس ها برداشته شود. این کار از طریق جراحی آندوسکوپی سینوس انجام می شود. اگر شما بتوانید هر چه زودتر علائم پولیپ بینی را تشخیص دهید به راحتی از خطرات احتمالی ناشی از پولیپ بینی جلوپیری می نمایید.

در جراحی آندوسکوپی، یک لوله نازک مجهز به لنز و دوربینی کوچک (آندوسکوپ) در سوراخ های بینی وارد می شود و به طرف حفره سینوسی هدایت می شود. از یک ابزار ظریف برای برداشتن پولیپ ها و جلوگیری از جریان مایعات از سینوس ها استفاده می شود.

جراحی پولییپ بینی

بعد از جراحی پولیپ بینی

چند ساعت بعد از جراحی، بیمار معاینه می شود. پانسمان های استفاده شده از داخل بینی خارج می شوند. در صورتی که خونریزی وجود نداشته باشد، بیمار می تواند مرخص شود. به بیمار توصیه می شود که دو هفته استراحت کرده و مراقبت های لازم را انجام دهد.

جراحی همزمان پولیپ و زیبایی بینی

جراحی پولیپ بینی را می توان به طور همزمان با جراحی بینی انجام داد. انجام این کار در صورتی می باشد که پولیپ بینی حاد نباشد. زیرا در اثراین عارضه شکل ظاهری بینی تغییر کرده و پهن می شود. در صورت انجام جراحی زیبایی بینی مجدد پولیپ باعث تغییر حالت شکل بینی می شود. در موارد خفیف این دو عمل را می توان به طور همزمان انجام داد. در ابتدا با جراحی آندوسکوپی سینوس پولیپ از بینی برداشته می شود. سپس برای زیبایی عمل زیبایی بینی انجام می شود. نکته ی قابل توجه اینست که فرد برای بهبودی مدت زمان بیشتری نیاز دارد.

الیته باید گفت با پیشرفت علم پزشکی داروهایی برای پولیپ بینی وجود دارد که در درمان کمک شایانی می نماید.

پولیپ آنتروکوانال و درمان آن

پولیپ آنتروکوانال، ضایعات پولیپوئیدی خوش خیمی هستند که از موکوز موجود در سینوس ماگزیلاری منشا می گیرند و تا حفره بینی ادامه می یابند. این پولیپ به صورت توده خاکستری رنگ در قسمت میانی سوراخ بینی و بیرون زدگی حفره بینی مشاهده می شود.

سی تی اسکن می تواند به تشخیص ماهیت و هم چنین توده ای از بافت نرم که سینوس ماگزیلاری را پر کرده، کمک کند.

تحقیقاتی در خصوص تاثیر درمان پزشکی پولیپ آنتروکوانال گزارش نشده است. اما تکنیک آندوسکوپی روشی است قابل قبول در درمان این اختلال به خصوص در کودکان. به منظور پیشگیری از بروز مجدد بیماری، آن چه که اهمیت دارد این است که باید از پولیپکتومی خودداری و موکوز ناحیه با کمترین میزان آسیب به سینوس برداشته شود.

جراحی آندوسکوپی سینوس، بهترین روش جراحی در برداشت بافت است بی آن که آسیبی به موکوز وارد شود. با این حال، امکان تعیین موقعیت و دسترسی به قسمت فوقانی پولیپ آنتروکوانال وجود ندارد. به همین خاطر، از تکنیک های محتلف جراحی برای پیشگیری از بروز بیماری به دلیل برداشت ناقص پولیپ استفاده شده است تا کمترین میزان عوارض و مرگ و میر را نیز شاهد باشیم.

مقایسه دو تکنیک آندوسکوپی در درمان پولیپ آنتروکوانال

در ادامه می خواهیم به بررسی و مقایسه دو تکنیک در درمان پولیپ آنتروکوانال بپردازیم:

پولیپکتومی آنتروکوانال به روش آندوسکوپی به همراه آنتروستومی میانی

پولیپکتومی آنتروکوانال به روش آندوسکوپی به همراه آنتروستومی میانی و دسترسی از طریق سوراخ بینی

هنگام درمان به مواردی از قبیل علائم، سن، جنسیت و هم چنین عوارض بعد از درمان باید اهمیت داده شود.

پولیپ آنتروکوانال، ضایعه خوش خیمی است که از موکوز موجود در سینوس آگزیلاری منشا می گیرد. گرچه این اختلال می تواند در هر رده سنی ظاهر شود اما کودکان و بزرگسالان بیشتر درگیر می شوند. شواهد نشان می دهند این اختلال در مردان شیوع بیشتری دارد.

گرفتگی بینی، شایع ترین علامت پولیپ آنتروکوانال است که در بسیاری از بیماران مشاهده می شود. در برخی مطالعات، ارتباطی میان آسم و آلرژی با پولیپ آنتروکوانال نیز مشاهده گردید. در برخی بیماران، خونریزی از بینی نیز دیده شد که چنین موردی، به بررسی های بیشتری نیاز دارد تا علت مشخص شود.

گزینه های جراحی برای درمان پولیپ آنتروکوانال در نظر گرفته شده است که به گونه ای طراحی شده اند که احتمال بازگشت مجدد بیماری و بروز عوارض به حداقل برسد. تمامی روش های جراحی یک اصول کلی دارند و آن هم ناحیه دسترسی می باشد.

پولیپکتومی ساده (برداشت پولیپ از حفره ماگزیلاری) از جمله گزینه های جراحی است.

آندوسکوپی، دیگر روش جراحی است که از بروز ورم در گونه ها، آسیب دندان ها و رشد صورت در کودکان پیشگیری می کند.

یکی از مهم ترین مزایای این روش ها این است که کمترین میزان عوارض بعد از جراحی را به همراه دارند و منشا پولیپ آنتروکوانال و نواحی که دسترسی به آن ها سخت است، شناسایی می شوند.

 

  •  

  •  

 

  1.  

 

عوارض پولیپ بینی

پولیپ بینی ممکن است باعث انسداد در یکی از طرفین بینی یا هر دو طرف آن وجود داشته باشد. در اثر پولیپ بینی مجاری تنفسی مسدود شده فرد دچار آبریزش بینی، کاهش بویایی و صدای تنفس در خواب (خروپف) می باشد.

آبریزش بینی و انسداد بینی برای هفته های متوالی می تواند مشکلی حادتر از یک سرماخوردگی ساده باشد. در حقیقت این علائم می توانند نشان دهنده پیدایش مشکلی در بینی باشند. پولیپ بینی که در اصل تومورهای خوش خیم و غیر سرطانی می باشند، می توانند در تمام مجرای بینی رشد کرده و مشکلاتی را در تنفس فرد ایجاد کنند و عوارض پولیپ بینی برای فرد می تواند آزاردهنده باشند.

خطرات پولیپ بینی

 

  •  

    • آسم که سبب انقباض مجاری هوا شده و سبب التهاب راه های تنفسی و اختلال در آن می شود.

    • افراد ممکن است نسبت به برخی از عوامل آلرژی داشته باشند. این الرژی می تواند مربوط به قارچ های موجود در هوا که همان سینوزیت قارچی آلرژیک است، منتهی شود و خطر ابتلا به پولیپ بینی را افزایش دهد.

    • اقراد ممکن است به برخی از داروها حساسیت داشته باشند. از جمله این داروها می توان به آسپرین اشاره کرد.

    • وراثت که از جمله مهم ترین عواملی است که می تواند خطر پولیپ بینی را افزایش دهد.

    • فیبروز کیستیک : از دیگر عواملی که زمینه ابتلا به پولیپ بینی را مساعد می کند ، فیبروز کیستیک می باشد که در واقع نوعی اختلال ژنتیکی است. فیبروز کیستیک ، سبب تولید ترشحات غلیظ و چسبناکی از مخاط بینی و سینوس ها می شود و بدین ترتیب شرایط ابتلا به این عارضه را هموار می کند.

 

 

 

 

 

 

منبع :

    • https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/nasal-polyps/diagnosis-treatment/drc-20351894

    • http://www.entdoctorslosangeles.com/services-nasal-polyp-surgery.html

    • https://www.everydayhealth.com/ear-nose-throat/nasal-polyps.aspx

دکتر رزیتا جعفری

دکتر رزیتا جعفری

متخصص گوش ، حلق و بینی , متولد تهران , تمام دوران تحصیلی ام تا دیپلم درتهران سپری شده است. سپس دوره پزشکی عمومی خود را در کاشان با رتبه دو ازمون پرانترنی به پایان رساندم (سال1382) سپس در رشته جراحی گوش وحلق وبینی وسروگردن دانشگاه یزد مشغول به تحصیل شده و پس از پایان تخصص(1388) دوره طرح خود را در شهر زاهدان وشهرستان مرند وسپس دربیمارستان مسیح دانشوری دانشگاه شهید بهشتی به پایان رساندم. دوره فلوشیپی رینولوژی خودرا در دانشگاه شهید بهشتی طی کرده وپس از پایان ان به جهت انجام متمرکز تر اعمال جراحی قاعده جمجمه دربیمارستان امام حسین دراین بیمارستان مشغول بکار شدم.
برچسب ها:
مقالات مرتبط
رابطه انحراف بینی با سینوزیت

رابطه انحراف بینی با سینوزیت

تا به حال به رابطه انحراف بینی با سینوزیت فکر کرده‌اید؟ اگر به سینوزیت مبتلا هستید باید این را بدانید که انحراف بینی می‌تواند به سینوزیت منجر شود. عوارضی مثل سینوزیت،...

بهترین متخصص گوش و حلق و بینی در تهران

بهترین متخصص گوش و حلق و بینی در تهران

بهترین متخصص گوش و حلق و بینی در شهر بزرگی مانند تهران از راه‌های مختلفی قابل دسترسی است. متخصصانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند می‌توانند تمامی مشکلات که لذت، سکه‌ها و...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۳ Comments
  1. شیوا ایزدی

    با سلام
    مشکل من خیلی جدی هست و کلا کیفیت زندگیم رو به شدت پایین اورده و من رو منزوی کرده. من التهاب و احتقان شدید بینی و سبنوس احتمالا اتمویید دارم و یک سال و نیمه شکل پلکام عوض شده و دایم متورم و کمی تیره هست. با هر تنفس خنک باد و مخصوصا کولر التهاب شدت می گیره و همزمان لرز شدید تو پاهام بوجود میاد. به طوری که در تابستان همش لباس گرم می پوشم. سی تی پارسال عفونت نشان نداد و دکتر ENT گفت التهابه و اول اسپری و قطره وبعد که اثر نکرد قرص پردنیزولون دادن که بی فایده بود و گفتن دیگه چیزی به ذهنشون نمی رسه. ضمنا تست الرژی نشون داد به گرد و خاک حساسیت دارم و با اسپری بتادین و شربت زادیتن تا مدتی بهتر شدم ولی بر اثر باد کولر دوباره دو ماهه به شدت التهاب و لرز دارم.
    خیلی ممنون‌میشم راهنماییم کنید چون واقعا خسته و درمانده شدم

    Reply
    • drjafari

      سلام
      لطفا شماره تماستون رو براموم بفرستین

      Reply
  2. فاطمه دری

    سلام نمونه برداری از پولیپ بینی حین جراحی همیشه انجام میشه یا برای مورد خاصی است؟

    Reply
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *