عفونت گوش خارجی
به این بیماری گوش شناگران نیز گفته می شود زیرا بیشتر در ورزشکاران شناگر دیده می شود زیرا گوش آنها بیشتر در معرض رطوبت قرار دارد و بعد از اینکه آب به کانال خارجی گوش وارد می شود باکتری هایی که به صورت طبیعی در گوش وجود دارد تکثیر پیدا می کند و عفونت و التهاب را به وجود می آورد و مجاری گوش به این صورت تحریک می شوند. با پیشرفته شدن ،عفونت از کانال گوش به ناحیه خارجی گوش بیشتر می شود.
علائم عفونت گوش خارجی
ابتدایی ترین و رایج ترین نشانه که در این بیماران دیده می شود بیماری خارش گوش و درد خفیف تا متوسط در گوش است که با حرکت دادن گوش این درد بیشتر می شود. از دیگر علائم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مسدود بودن گوش و احساس پری گوش
- ایجاد ترشحات چرکی
- کم شدن قدر شنوایی
- تب
- ایجاد فاصه بین گوش و سر (به جلو راندن شدن سر)
- حجیم شدن غذه لنفاوی
- درمان عفونت گوش خارجی
زمانی که بیماری در مراحل ابتدایی قرار دارد فرد باید به طور مکرر کانال گوش خود را تمیز کند و با قطره های آنتی بیوتک تجویز شده توسط متخصص گوش و حلق و بینی از تکثیر باکتری های موجود در گوش خودداری کند همچنین برخی از محلول ها هستند که با اسیدی بودن خود می توانند در مراحل اولیه بیماری تاثیر گذار باشند.
در صورتی که عفونت پیشرفت کرده باشد کانال گوش متورم و مسدود شده باشد قطره های آنتی بیوتیک باید با گاز های استریل استفاده شوند تا آنتی بیوتیک به داخل گوش نفوذ کند و شاید در این مرحله نیاز باشد بیمار برای کاهش درد خود از مسکن ها نیز استفاده کند.
مهم ترین پروسه درمان ویزیت های مداوم و ملاقات با دکتر برای بررسی بهبود بیماری است و شاید نیاز باشد که از ابزراهایی مخصوص برای معاینه و تمیز کردن گوش استفاده شود.
پیشگیری از عفونت خارجی گوش
مهم ترین اقدام خشک کردن گوش بعد از خارج شدن از استخر و یا حمام است زیرا گوش خشک دچار عفونت نخواهد شد.کسانی که خارش گوش دارند و یا اینکه ترشحات گوش آنها زیاد است بهتر است به این موارد بیشتر دقت داشته باشند و یا اینکه هر چند وقت یک بار به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنند.
با تشکر مدیریت سایت دکتر رزیتا جعفری متخصص گوش و حلق و بینی
۰ دیدگاه