علائم سینوزیت
Contents
علل پیدایش بیماری سینوزیت :
همانطور که گفته شد ، سینوس ها اندام هایی مملو از هوا هستند که جایگاه آنها در داخل جمجمه است . حفره های نامبرده در بخش زیرین پیشانی ، اسکلت بینی ، چشم و گونه ها جای دارند. در مورد سینوس های بی عیب و نقص ، هیچ گونه باکتری و عفونت و قارچی وجود ندارد و بیشتر مواقع مخاط به راحتی تحلیه می شوند و هوا به خودی خود عبور می نماید اما هنگامی که کانال های سینوسی و مجراهای آنها مسدود شود ، باکتری های مضر ، ویروس ها و قارچ ها به میزان زیادی امکان رشد می یابند شایع ترین دلایل سینوزیت به شرح زیرند:
سرماخوردگی یا زکام که به علت بالا رفتن میزان مخاط ، کانال های سینوس بسته می شوند.
زمانی که مژک های درون سینوسی توان تخلیه مخاط بینی را نداشته باشند ، که از دست رفتن این توان به علت بیماری های خاصی ایجاد می شود.
انحراف تیغه بینی و وجود عوامل مسدود کننده ای چون پولیپ.
دلایل افزاینده خطر ابتلا به سینوزیت :
برخی عامل ها در تشدید سینوزیت یا افزایش ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می دهند این عوامل به شرح زیرند:
فیبروز سیستیک ، بزرگی لوزه سوم ، تب یونجه ، مصرف سیگار و اعتیاد به آن ، رینیت آلرژیک ، ضعف در سیستم ایمنی ، عملکرد ناصحیح میوژه ها به علت برخی بیماری ها.
علایم بیماری سینوزیت از نوع حاد :
علایم ابتدایی بیماری سینوزیت عبارتند از : انسداد بینی ، گرفتگی بینی ، بروز ترشحات عفونی از بینی ، از دست دادن حس بویایی ، احساس درد در روی صورت ، سرفه های خلطی ،
در موارد حاد تر نشانه های زیر ظهور می یابند:
تب ، خستگی مفرط ، دندان درد ، بدبویی دهان . بیماری سینوزیت حاد ممکن است یکی یا دو عدد از این نشانه های نامبرده را داشته و بیمار با ترشحاتی به رنگ زرد یا سبز درگیر باشد.
علایم بیماری سینوزیت از نوع مزمن :
سینوزیت مزمن دربرگیرنده نشانه های زیر به مدت 8 هفته یا بیشتر می باشد:
تب ، انسداد بینی ، احساس فشار بر روی صورت ، ترشحات بینی ، چرک داخل بینی ، ترشحات حلقی و . . .
برخی دیگر از علایم سینوزیت مزمن : بدبویی دهان ، خستگی بیمار ، دندان درد ، سردرد .